Pokemon kaart waarde bepalen in 2022!

Als je graag Pokémon kaarten verzamelt, heb jij je waarschijnlijk afgevraagd wat is de pokemon kaart waarde van deze kaart? De marktwaarde van Pokemon kaarten kan moeilijk te bepalen zijn, maar dit artikel leert je hoe je de waarde van je kaarten kunt inschatten!

 

Een veel voorkomende vraag die wij krijgen is: Hoe weet je hoeveel je Pokémon kaart waard is? Mogelijk was jij, zoals wij ook waren, in het verleden op het schoolplein helemaal bezig met Pokémon kaarten ruilen. Daarom is de kans erg groot dat je op dit moment nog steeds een flink aantal verzamel kaarten hebt liggen op zolder. Veel verzamelen neemt een hoop ruimte in beslag maar het goede nieuws is die kaarten zijn nu in 2022 misschien enorm in waarde gestegen! Je verneemt mogelijk ook regelmatig verhalen over verzamelaars die voor enorme bedragen hun oude nostalgische Pokémon kaarten verkopen.

 

Maar ja, jij zit waarschijnlijk nu met enorm veel vragen zoals bijvoorbeeld wat zijn mijn pokemon kaarten nou eigenlijk waard in 2022? Hoe herken je een zeldzame pokemon kaart nou precies? Je Pokemon kaart waarde scannen is helaas nog niet zo eenvoudig. Je moet er best wat kennis en ervaring voor hebben.

Het bepalen van de pokemon kaart waarde

Veel mensen vragen zich af hoe ze de waarde van hun kaarten kunnen bepalen. Het is belangrijk om te weten dat er niet één vaste manier is om de waarde van een kaart te bepalen. Er zijn echter enkele strategieën die kunnen worden gebruikt om je te helpen de waarde van je Pokémon kaarten te vinden. Het eerste wat je kunt doen, is de conditie van de kaarten bepalen. 

Kaarten die in bijna nieuwstaat verkeren, hebben een hogere waarde dan kaarten die in slechte staat verkeren. Je kunt ook de conditie van de kaarten bepalen door naar de randen van de kaart te kijken. Als de randen versleten zijn, is de kaart minder waard. Er zijn ook kaarten van metaal, deze krijgen nog sneller krassen en dus gaat de metalen pokemon kaart waarde sneller omlaag.

De pokemon kaart waarde kan ook afhangen van de zeldzaamheid van de kaart. Als de kaart zeldzaam is, is deze meer waard. De waarde van de kaart kan ook afhankelijk zijn van het kaarttype. De meest waardevolle kaarten zijn de zeldzaamste, dit komt omdat er van die bepaalde kaart maar heel weinig van op de markt zijn in een zeer nieuwe staat.

pokemon kaart waarde

Pokemon kaart laten graden

Grading is de objectieve beoordeling van de staat en waarde van je ruilkaarten door professionele en ervaren inspecteurs. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat de pokemon kaart waarde is en je Pokémon-kaarten wilt laten graden, kan je contact met ons opnemen.

AP Grading

Hoe veel zijn Pokémon kaarten waard? Hoeveel zou je krijgen als je je pokemon kaarten te koop aanbiedt? Als jij je deze vragen stelt, wil je er wel voor zorgen dat de waarde van je kaarten correct wordt bepaald. Vanwege de wereldwijde handel in verzamelkaarten heeft AP Grading internationaal erkende procedures ontwikkeld voor het beoordelen van de conditie van verzamelkaarten.

 

Met behulp van hun getrainde oog, alsmede de modernste technologie en speciaal ontwikkelde microscopen, zullen zij de echtheid en de kwaliteitsklasse van je kaarten vast stellen. Aan het einde van het proces worden je kaarten verzegeld in beveiligde hoezen om ervoor te zorgen dat ze lang goed blijven.

AP Grading pokémon grading
AP Grading ultrasonic welding

De staat van je kaarten

Voor dat je heel het internet afzoekt hoeveel jouw pokemon kaart waarde is, is het cruciaal om de staat van je kaart vast te stellen. Heb jij nog kaarten op zolder liggen van toen jij op het schoolplein aan het ruilen was, dan zullen deze waarschijnlijk goed versleten zijn!  Maar ook kaarten die je afgelopen week gepullt hebt kunnen ook kleine beschadigen hebben waardoor de kaart al in waarde kan zakken. Kijk ook naar bijvoorbeeld de centering van de kaart, is de ene rand dikker of dunner dan de andere dan is deze jammer genoeg ook niet in perfecte staat. Als je eenmaal de staat van je kaart hebt vast gesteld, kan je het wereld wijde web op duiken! Maar wat goed is om te onthouden is dat verzamelaars alleen aan jou vraagprijs willen voldoen als je de juiste staat bij de kaart vermeld.

Er zijn tien soorten staten waar je pokemon kaart in kan verkeren, voor je pokemon kaart waarde. Het is dus eigenlijk een pokémon kaarten waarde scanner. Dat is van de slechte staat (heavy played), kaarten die helemaal verkreukeld, gescheurd of bekrast zijn. Tot aan de pack fresh (minty mint) kaarten in perfecte staat. Maar het is ook mogelijk dat een kaart die jij net uit een booster pack hebt gehaald niet in perfecte mint staat is. In de fabriek kan er namelijk al van alles fout gaan met de kaarten. Bijvoorbeeld het niet recht printen, de hoekjes niet goed afgesneden of krassen maken tijdens het in pakken. Heb jij al je kaarten in je kindertijd direct na het uitpakken direct in een sleeve of map gedaan om het veilig te bewaren? Nou, in dat geval  kunnen we je bij deze feliciteren. Je kaarten zijn namelijk nog in erg goede staat!

AP Grading scale

Hoe zeldzaam is mijn pokemon kaart?

Wil jij je Pokémon kaarten verkopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je hun waarde kunt bepalen. Er zijn veel factoren die bijdragen aan de waarde van de kaart. De zeldzaamheid van de kaart is een van de belangrijkste factoren die de waarde ervan bepaalt. 

 

Er is niet één vaste manier om de waarde van een kaart te bepalen, maar er zijn enkele strategieën die kunnen worden gebruikt om je te helpen met jouw Pokemon kaart waarde te vinden. Zeldzaamheid is een van de belangrijkste factoren bij het bepalen van de pokemon kaart waarde van een kaart. Hoe hoger de zeldzaamheid, hoe zeldzamer de kaart is en hoe waardevoller deze is. Over het algemeen geldt dat hoe waardevoller een kaart is, hoe hoger deze op de lijst staat. Toch verandert de waarde van een kaart in de loop van de tijd, dus er zijn ook enkele factoren die de waarde van een kaart beïnvloeden.

 

Een van de belangrijkste factoren die de pokemon kaarten nl waarde van een kaart sterk verandert, is de set. De set waarin een kaart werd vrijgegeven heeft grote invloed op de waarde van een kaart. De meest waardevolle kaarten komen uit de meest recente set of juist oudste sets. Dus als je een Rainbow kaart hebt uit een recente set, heb je mogelijk een geweldige kaart in huis. De andere factoren die de waarde van een kaart sterk kunnen veranderen, is uiteraard de staat van de Pokémon kaart.

Duurste pokemon kaart ter wereld !

“De Pikachu-illustrator is een van de zeldzaamste en meest begeerde Pokémon-kaarten ter wereld”, aldus Paul.

Recent maakte hij zijn debuut bij een WWE-worstelshow en kwam in een fel geel pak aanzetten. Dit viel niet eens het meeste op aan zijn outfit, omdat hij namelijk een ketting droeg waar een super zeldzame Pikachu met een pokemon kaart waarde van $ 5,3 miljoen aanhing.

In 1998 werden er wereldwijd slechts 39 kaarten uitgebracht van deze editie. Normaal gesproken worden kaarten geïntroduceerd als onderdeel van een set, maar deze kaart in het bijzonder werd alleen toegekend aan winnaars van de Japanse Pokémon Card Game Illustration Artist Contest in 1997. Er zijn dus niet zo veel zeldzame pokémon kaarten. Het gaat om een zogenoemde Pikachu Illustrator-kaart. Deze Pokémon-kaart zou de enige zijn met het ‘pen’-logo in de rechter onderhoek en ontworpen door Atsuko Nishida, één van de bedenkers van Pikachu.

Dit record verdient natuurlijk een prijs van het welbekende Guinness World Records. Zij brachten de Amerikaanse YouTuber een bezoek na zijn ‘gevecht’ om hem te feliciteren met de duurste Pokémon kaart die ooit op een veiling is gekocht.

Pokemon kaart waarde - logan paul

Pokemon kaart verkopen

Pokémon kaarten zijn al jaren populair in Nederland, zo ook onder Nederlandse verzamelaars. Deze handelaren gaan dan ook ‘all in’ om de collectie van glimmende, Holo’s en First Editions te bemachtigen. Ze kopen het liefst een bijzondere set die ze vervolgens aan hun selectie kunnen toevoegen.

Verder zien we de afgelopen jaren steeds meer Pokémon kaarten voorbijkomen op online websites. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen in bulk partijen en je ziet ze regelmatig verschijnen op platformen zoals Marktplaats of Ebay. Iedereen die zijn collectie dus wilt verkopen, moet allereerst goed kijken naar reviews en ervaringen van anderen.

Er bestaan daarnaast ook meerdere aandachtspunten om op te letten als je de echtheid wil bepalen. Want met alléén foto’s kom je er niet. Je kunt je Pokémon kaart namelijk niet goed beoordelen met enkel foto’s. En zoals je weet zorgt een knikje aan de zijkant als snel voor een flinke daling in waarde.

Misschien twijfel je nog. “Moet ik mijn Pokémon kaarten wel verkopen?” vraag je je af. Of ben je bang dat je de kaarten gaat missen als je ze eenmaal hebt verkocht. Maar als je heel eerlijk bent naar jezelf weet je dat je ze toch nooit meer gaat gebruiken. Anders had je dat in al die afgelopen jaren wel al een keer gedaan. Bovendien kun je een ander misschien wel heel blij maken met die kaarten waar je zelf niet meer naar omkijkt. En de belangrijkste reden om je losse Pokémon kaarten te verkopen: ze kunnen je geld opleveren!

Marktplaats

Ik denk dat iedereen wel eens wat gekocht of verkocht heeft op marktplaats, het is dus ook mogelijk om je pokemon kaarten te verkopen op marktplaats. Het is op dit platform wel wat een gek er voor geeft, dus met andere woorden doe goed onderzoek naar de pokemon kaart waarde om zo een perfecte prijs eraan te hangen! 

Cardmarket

Cardmarket is eigenlijk de Marktplaats voor al je Trading card games, wij bieden er op het moment alleen Pokémon kaarten aan maar mogelijk in de toekomst zullen wij er meer losse kaarten aanbieden. Benieuwd naar deze pokemon kaarten waarde app? Bij Cardmarket staan wij bekend onder de naam DracoonTCG, hier kan je onze losse kaarten bestellen.

Facebook groepen

De pokemon trading card game community op Facebook is enorm, en dus is dat ook een perfect platform om je Pokémon kaarten te verkopen! Voor elke set zijn hier wel verzamelaars te vinden, hierdoor vind je vaak sneller een koper voor je pokemon kaarten dan bijvoorbeeld op marktplaats. 

Conclusie

Waar het dus op neer komt is dat het redelijk ingewikkeld kan zijn om de Pokemon kaart waarde te bepalen, zoals hierboven is uitgelegd komen er veel facetten bij kijken. Hoe is de staat van je pokemon kaarten? Om welke versie gaat het precies van de kaart? Wat is er in de geschiedenis voor zo’n gelijkwaardige kaart betaald op de internet?

 

Het proces kan daarom veel tijd in beslag nemen en daarbij moet je ook al redelijk wat kennis van de Pokémon wereld hebben! Dat is dan ook de reden waarom veel mensen hun gehele Pokémon collectie te koop aanbieden in plaats van los te verkopen. Waar je dan wel rekening mee moet houden is dat je vaak minder geld voor je set krijgt dan wanneer je alles los verkoopt. Wij wensen je veel succes met het bepalen en verkopen van jouw pokemon collectie! Als je vragen hebt kan je altijd ons advies vragen via het contactformulier!

Pokémon
Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.