One Piece Card Game is de nieuwste anime trading card game van 2022

One Piece -Big Mom Pirates - ST07 Starter Deck

One Piece Card Game

De makers van Dragon Ball Super en Digimon brengen eindelijk een op One Piece gebaseerd kaartspel naar de wereld namelijk: One Piece Card Game. En ik ben persoonlijk erg enthousiast als een grote fan van de serie. Dus om iedereen te helpen zich te oriënteren op wat zeker weer een nieuwe TCG zal worden, dachten we dat we een artikel zouden maken met alles wat we tot nu toe over het spel weten, met een gezonde dosis speculatie op basis van hoe vergelijkbare kaartspellen, vooral die van Bandai , in het verleden hebben geopereerd.

In 2021 maakt Onepiece bekend een TCG op de markt te gaan brengen. Het kaartspel wordt in juli 2022 in Japan uitgebracht met een wereldwijde release later dit jaar. De release van deze TCG valt samen met de 25e verjaardag van de originele serie.

Dus, allereerst, wat houd de One Piece Card Game in? Laten we eerst eens naar de geschiedenis van deze One Piece Anime kijken.

Hoe is One Piece Anime ontstaan?

De One Piece manga serie is ontstaan in Japan. De Onepiece series zijn geschreven door Eiichiro Oda. Deze begon deze Once Piece Manga te schijven voor in het blad Shueisha’s shōnen-mangamagazine Weekly Shōnen Jump. Deze zijn geïllustreerd in 103 stukken en zijn tot augustus 2022 geschreven.

Het verhaal volgt de avonturen van Monkey D. Luffy, een jongen wiens lichaam de eigenschappen van rubber kreeg nadat hij onbedoeld het had gegeten van duivels fruit. Met zijn piratenbemanning, de Straw Hat Pirates, verkent Luffy de Grand Line op zoek naar de overleden koning van de piraten Gol D. Roger’s ultieme schat, bekend als de “One Piece”, om de volgende koning van de piraten te worden.

De manga werd enorm populair en  bracht later een mediafranchise voort, die werd aangepast tot een festivalfilm geproduceerd door Production I.G, en een anime-serie geproduceerd door Toei Animation, die in 1999 in Japan begon uit te zenden. Daarnaast heeft Toei maar liefst veertien animatiefilms ontwikkeld, één OVA en dertien tv-specials. Er zijn verschillende bedrijven die verschillende soorten merchandising en media hebben ontwikkeld, zoals een ruilkaartspel en tal van videogames. De manga-serie kreeg een licentie voor een Engelstalige release in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk door Viz Media en in Australië door Madman Entertainment. De One Piece anime serie kreeg een licentie van 4Kids Entertainment voor een Engelstalige release in Noord-Amerika in 2004, voordat de licentie werd ingetrokken en vervolgens in 2007 werd overgenomen door Funimation.

One Piece Card Game heeft lof gekregen voor zijn verhalen, kunst, karakterisering en humor. Het heeft vele onderscheidingen mogen ontvangen en wordt door critici, recensenten en lezers beoordeeld als een van de beste manga aller tijden. Verschillende delen van de manga hebben records verbroken, waaronder de hoogste eerste oplage van elk boek in Japan. In 2015 vestigde One Piece het Guinness World Record voor “de meeste exemplaren gepubliceerd voor dezelfde stripreeks door één enkele auteur”. Het was de bestverkochte manga gedurende elf opeenvolgende jaren van 2008 tot 2018, en het is de enige manga die meer dan 10 jaar ononderbroken een eerste afdruk van meer dan 3 miljoen had, evenals de enige die meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht in al zijn 100 gepubliceerde tankōbon-volumes. Bovendien is One Piece de enige manga waarvan de volumes elk jaar op de eerste plaats staan in de veertien jaar van Oricon’s Manga Sales Ranking-bestaan.

Vanaf juli 2021 had One Piece meer dan 490 miljoen exemplaren in omloop in 58 landen en regio’s over de hele wereld, waardoor het de bestverkochte mangaserie in de geschiedenis is en de bestverkochte stripreeks die in boekvolume is gedrukt. Het is ook een van de meest winstgevende mediafranchises aller tijden

Wat houd de One Piece Card Game in?

In 2021 maakt One piece card game bekend een TCG op de markt te gaan brengen. Het kaartspel wordt in juli 2022 in Japan uitgebracht met een wereldwijde release later dit jaar. De release van deze TCG valt samen met de 25e verjaardag van de originele serie.

Dus, allereerst, wat houd de One Piece Card Game in?

One Piece release date zal rond 12 December zijn.

De basis van One Piece Card Game

Deze game wordt aangekondigd in verband met het 25-jarig jubileum van de serie (ow, my hip) en zal in juli van dit jaar in Japan worden uitgebracht. Noord-Amerika, Europa, Australië en China ontvangen de game later dit jaar in de winter van 2022. Een meer specifieke datum voor de wereldwijde release is nog niet gegeven.

De game zal artwork uit de manga en anime bevatten, evenals originele illustraties. Er zal ook een speciale set kaarten zijn genaamd “Don!!” kaarten. Voor degenen die het niet weten: “Don!!” is een geluidseffect dat heel vaak wordt gebruikt in One Piece Card Game. Meestal om een dramatische gebeurtenis aan te duiden, zoals een personage dat verschijnt of een groot evenement. Het officiële persbericht zegt de Don!! Kaart is een “sleutelitem” dat wordt gebruikt om “de kosten en kracht van gevechten te verhogen”. Wat dat zou kunnen betekenen, zullen we later bespreken.

In april organiseert Japan snelle gameplay-demo-evenementen in 100 winkels in het hele land. Met meer demo’s die daarna in juni komen, waarschijnlijk met een completere regelset, aangezien de evenementen in april meer op snelheid lijken te zijn gericht. Nadat de game in juli in Japan is uitgebracht, begint het georganiseerde spel op winkelniveau. Daarna zullen er vanaf september meer evenementen plaatsvinden, waaronder het begin van een kampioenschapscircuit. Hopelijk betekent dit dat dit soort directe, georganiseerde spelondersteuning die ook in het Westen zal plaatsvinden. Dus we kunnen de vertraging tussen release en georganiseerd spelen vermijden zoals Digimon had.

In juni 2022 wordt in Japan een app om het spel te leren spelen uitgebracht, vergelijkbaar met hoe Digimon er een had. Het is een vrij veilige gok dat deze app naar het Westen zal worden overgebracht wanneer deze dichter bij onze releasedatum komt. Nogmaals, net als toen de Digimon-app werd uitgebracht.

One Piece Card Game

One Piece Online Card Game

Producten van One Piece Card Game

De One Piece Card Game zal veel product bevatten wanneer de game officieel wordt uitgebracht.

One Piece Starter Decks

Ten eerste zijn er vier starter decks, gebaseerd op vier facties uit de serie.

  • Straw Hat Pirates (Monkey D. Luffy, Roronoa Zoro, Nami, Sanji, Chopper, Nico Robin, Franky en Brook)
  • Worst Generation (Scratchmen Apoo, Basil Hawkins, Capone “Gang” Bege, X Drake, Jewlery Bonney, Urouge, Killer, Zoro, Trafalgar Law, Eustass Kid, Luffy en Blackbeard)
  • Shichibukai, ook bekend als “Seven Warlords of the Sea” (Crocodile, Boa Hancock, Jinbe, Gecko Moria, Dracule Mihawk, Bartholomew Kuma, Donquixote Doflamingo, Edward Weevil, Buggy the Clown, Blackbeard en Trafalgar Law)
  • Beast Pirates (Kaido, X Drake, Page One, Sasaki, Basil Hawkins, Scratchmen Apoo, Ulti, Who’s Who, Black Maria, Jack, Queen en King)

One Piece release date zal 30 September zijn.

Er is enige cross-over tussen de namen op deze lijsten en er is geen garantie dat elk vermelde personage in hun respectieve decks zal verschijnen. Sommige personages veranderen van factie of stierven tijdens bepaalde gebeurtenissen in het verhaal. Maar dit zijn alle personages die deze facties dekken.

 

De startersdekken gaan voor 990 yen (ongeveer $ 10), dus verwacht de standaard prijsklasse van $ 12-15 dollar voor een Bandai-startdeck hier, en bevatten een stapel van 51 kaarten en een Don van 10 kaarten!! Dek. Er zal geen boosterpakket in de starters zitten zoals set 1 van Digimon, dus ik denk niet dat het Westen er ook een zal krijgen.

One Piece Film Edition

Er komt ook een ‘film edition’-startersdeck met personages uit de verschillende One Piece-films. De starter staat gepland voor release op 6 augustus, met de release van de nieuwste One Piece-film, ironisch genoeg getiteld One Piece Film: Red. Deze starter wordt verkocht voor 550 yen (ongeveer $ 6), aanzienlijk goedkoper dan de standaard starters. Maar het zal nog steeds een deck van 51 kaarten en een Don van 10 kaarten bevatten!! dek. Het zal interessant zijn om te zien of en wanneer dit product in het Engels wordt uitgebracht, aangezien de film nog geen wereldwijde releasedatum heeft en mogelijk wordt uitgebracht voordat de set in de winter in het Engels uitkomt. Die zullen we in de gaten moeten houden.

One Piece Film Edition

One Piece Romance Dawn

One Piece Card Game Romance Dawn

De eerste Booster Set zal “Romance Dawn” heten, wat ook de naam is van het eerste hoofdstuk van de serie, evenals de eerste graphic novel. Boosters gaan voor 198 yen (ongeveer $ 2) en bevatten zes kaarten en één indexkaart. Dat zal hoogstwaarschijnlijk een checklist zijn, net als in de Digimon booster packs. Verwacht dat de Engelstalige pakketten dubbel zo groot en duur zijn, vergelijkbaar met Engelse pakketten voor Dragon Ball Super en Digimon (12 kaarten en 1 indexkaart voor $ 3,99 adviesprijs). Het zal interessant zijn om te zien of de tweede Japanse set eerder uitkomt dan de eerste Engelse. Als dat zo is, is er een kans dat we een gemengde set kunnen krijgen zoals set één van Digimon.

Ten slotte zullen er vier soorten kaarthoezen worden uitgebracht met het spel voor 770 yen (ongeveer $ 8). Elk zal 70 sleeves bevatten, meer dan de standaard 60 die voor Digimon worden gebruikt. Waarschijnlijk om tegemoet te komen aan de Don! ! Dek.

In juni 2022 wordt in Japan een app om te leren spelen uitgebracht, vergelijkbaar met hoe Digimon er een had. Het is een vrij veilige gok dat deze app naar het Westen zal worden overgebracht wanneer deze dichter bij onze releasedatum komt. Nogmaals, net als toen de Digimon-app werd uitgebracht.

Gameplay van Onepiece

Dus, wat weten we over de eigenlijke gameplay? Helaas is het antwoord op dit moment “niet veel”. Maar uit het weinige dat we tot nu toe hebben gezien, kunnen we veel opmaken.

One Piece basis uitleg

Uit de schermafbeelding van de zelfstudie-app kunnen we zien dat je een leider en andere kaarten hebt die naar het veld kunnen worden opgeroepen. Elke kaart heeft PW (vermoedelijk “kracht”), een kaartspel en een aflegstapel, de prullenbak genaamd (arme meneer 2). Luffy had 4.000 kracht op zijn leiderkaart, maar er wordt aangetoond dat hij er 5.000 op het veld heeft. Er is dus duidelijk een manier om leiders en/of personages te versterken, vergelijkbaar met het combosysteem in DBS. We kunnen ook zien dat de kaarten met mangapanelen erop waarop “+1.000” staat, ook “Don!! Kaart”.

 

We kunnen ook levenskaarten zien die aan de zijkant van het gebied van elke speler zijn geplaatst, vergelijkbaar met leven in DBS en beveiliging in Digimon. Elk personage heeft 5 levens, wat overeenkomt met het nummer rechtsonder op de leiderskaarten die we tot nu toe hebben gezien. Dit moet zijn hoe je je kaarten sterker maakt, wat geloofwaardigheid zou geven aan de uitleg in het persbericht van “het verhogen van de kosten en kracht van gevechten”. Dat zou ook verklaren waarom er niet veel andere tekst op de kaart staat.

Onepiece Leader

One Piece Leader Card

Onepiece Chara card

One Piece Chara Card

One Piece extra uitleg

Ten slotte kunnen we zien dat de vier leiderskaarten die tot nu toe zijn onthuld (Luffy, Eustass Kid, Crocodile en Kaido) elk een andere kleur hebben. Dat is respectievelijk rood, groen, blauw en paars. Wat ook wordt weergegeven door een kleurenwiel linksonder op de Leiderskaarten. Wat zou betekenen dat er nog twee kleuren moeten worden onthuld. Deze kleuren vertegenwoordigen hoogstwaarschijnlijk de verschillende kleurtypes van het spel, vergelijkbaar met rood, blauw, groen, geel, zwart, wit en paars in Digimon, en rood, blauw, groen, geel en zwart in DBS. Deze zullen hoogstwaarschijnlijk van invloed zijn op archetypen en dekopbouw.

We kunnen dus echt veel glimmen van wat we tot nu toe hebben gezien. One Piece lijkt een middenweg te zijn tussen DBS en Digimon, maar er komen vrijwel zeker meer soorten kaarten bij. Hopelijk kan de game meer een “One Piece”-smaak aan het spel toevoegen en ook meer interactie hebben tijdens de beurt van de tegenstander dan Digimon. Dat zou logisch zijn voor een serie met zoveel wendingen, bochten en DON!!’s zoals One Piece. We hopen dat je dit artikel leuk vond, en laat ons weten wat je van het One Piece-kaartspel vindt en wat je denkt dat erin zal zitten. Blijf Dracoon in de gaten houden voor meer content over het One Piece Card Game in de toekomst als we meer leren!

Officiële Trailer van One Piece Card Game

Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.