Pokémon In Het Van Gogh Museum: Een Kleurrijke Samenwerking Op Komst!

Pokémon in het Van Gogh Museum: Een Kleurrijke Samenwerking op Komst!

Gisteren bracht TPCi een spannende teaser uit over een bijzondere samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam. Deze unieke samenwerking gaat van start op 28 september, maar verdere details blijven voorlopig nog geheim.


Komt er een unieke promo kaart bij het Van Gogh Museum?

Pokemon van Gogh Promo kaart

Komt er een unieke promo kaart bij het Van Gogh Museum?

Het antwoord is simpel. We weten het gewoon nog niet. Er word al wel veel gespeculeerd op het internet. 

Volgens wat we gelezen hebben uit verschillende bronnen, is dat TPCi een bestelling heeft geplaatst voor “Van Gogh promo kaarten” bij een van hun TCG-drukfabrieken. (Dit is dus nog niet officieel bevestigd)

Dit lijkt erop te wijzen dat TPCi van plan is om promo kaarten uit te brengen die geïnspireerd zijn op de stijl van Vincent van Gogh. 

In de video die ze hebben vrijgegeven, zien we kunstwerk van Sunflora dat mogelijk een van deze kaarten kan teasen. 

Opvallend genoeg heeft dit kunstwerk dezelfde beeldverhouding als een Pokémon kaart.

Daarnaast zien we al verschillende kaarten voorbij komen op het internet van bijvoorbeeld Cubone in de stijl van Van Gogh. Deze kaarten zijn voor als nog niet officieel bevestigd door The Pokémon Company.

De samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Pokémon

In 2018 kwam Pokémon met een soort gelijke samenwerking namelijk met het Tokyo Metropolitan Art Museum 

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Pokémon samenwerkt met een kunstmuseum om promo kaarten uit te brengen.

Terug in 2018 organiseerde het Tokyo Metropolitan Art Museum een tentoonstelling gewijd aan Edvard Munch, waarbij zijn beroemde schilderij “De Schreeuw” voor het eerst in Japan te bewonderen was. Om deze tentoonstelling te vieren, sloeg Pokémon de handen ineen met het museum om vijf promo kaarten uit te brengen die geïnspireerd waren op het werk van Munch.

Deze promo kaarten waren alleen verkrijgbaar voor bezoekers van het museum.

Pokemon Munch Cards

Wat weten we tot nu toe van de samewerking tussen het Van Gogh museum en Pokémon?

De Officiele promotie video van het Pokémon in het van Gogh Museum!

Nu kondigen ze een samenwerking aan tussen de Pokémon-franchise en het Van Gogh Museum in Amsterdam, en hoewel de details nog schaars zijn, belooft het iets bijzonders te worden.

De video die op het officiële Pokémon-kanaal werd gepost, laat zien hoe de wereld waarin Pikachu en Eevee rondlopen transformeert in een levend schilderij. Ook valt niet te missen dat er talloze Sunflora te zien zijn – een knipoog naar Van Gogh’s wereldberoemde schilderij “Zonnebloemen.”

Er word dus op het moment veel gespeculeerd op het internet wat nu de samenwerking tussen het van Gogh museum en Pokémon precies inhoud. We verwachten dat het iets spectaculairs zal gaan worden en hopen uiteraard op een unieke promo kaart!

Vanaf 28 September kunnen we in ieder geval alles gaan bewonderen in het van Gogh museum in Amsterdam. De prijs voor de Pokémon van Gogh tentoonstelling zal naar verwachting 20,- euro zijn. Kaarten zijn nu te bestellen via de website van het van Gogh museum

Heb je geen zin om langer te wachten? Dracoon bied een ruim assortiment aan Pokémon artikelen die direct te bestellen zijn. Ook toekomstige set zijn bij ons in pre-order te bestellen. Neem vooral verder een kijkje in onze webshop. www.dracoon.nl

Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.