Hoeveel zijn mijn Magic The Gathering MTG kaarten waard?

Hoeveel zijn mijn Magic The Gathering MTG kaarten waard? Magic: The Gathering is een populaire verzamelkaartspel dat al sinds 1993 bestaat. Als fan van het spel heb je waarschijnlijk een flinke verzameling kaarten opgebouwd. Maar hoeveel zijn deze kaarten nu eigenlijk waard? In deze blog gaan we dieper in op de factoren die de waarde van Magic kaarten bepalen en geven we je tips om de waarde van jouw kaarten te bepalen.

Magic: The Gathering is een populaire verzamelkaartspel dat al sinds 1993 bestaat. Als fan van het spel heb je waarschijnlijk een flinke verzameling kaarten opgebouwd. Maar hoeveel zijn deze kaarten nu eigenlijk waard? In deze blog gaan we dieper in op de factoren die de waarde van Magic kaarten bepalen en geven we je tips om de waarde van jouw kaarten te bepalen.

Om te beginnen is het belangrijk om te begrijpen dat de waarde van Magic kaarten afhangt van verschillende factoren. Hieronder hebben we de belangrijkste factoren op een rijtje gezet:

  • Zeldzaamheid: Magic kaarten worden verdeeld in verschillende zeldzaamheidscategorieën: common, uncommon, rare, en mythic rare. Over het algemeen geldt dat hoe zeldzamer een kaart is, hoe hoger de waarde. Mythic rare kaarten zijn bijvoorbeeld over het algemeen duurder dan rare kaarten.

  • Populariteit: De populariteit van een kaart kan ook een grote invloed hebben op de waarde ervan. Kaarten die veel worden gebruikt in populaire decks zijn over het algemeen meer waard dan kaarten die minder worden gebruikt.

  • Conditiestatus: Net als bij andere verzamelobjecten, is de conditie van Magic kaarten van invloed op de waarde. Kaarten die in goede conditie zijn (bijvoorbeeld geen vouwen, scheuren of krassen) zijn over het algemeen meer waard dan kaarten die beschadigd zijn.

  • Set en editie: Magic kaarten worden uitgebracht in verschillende sets en edities. Sommige sets zijn populairder dan andere, wat de waarde van de kaarten uit die set kan verhogen. Ook kan de editie van de kaart van invloed zijn op de waarde. Kaarten uit de eerste editie van een set zijn bijvoorbeeld over het algemeen meer waard dan latere edities van dezelfde set.

  • Zeldzaamheid binnen de set: Binnen een set zijn niet alle kaarten even zeldzaam. Zo zijn er bijvoorbeeld binnen een set meerdere mythic rare kaarten, maar slechts één kaart die als “masterpiece” wordt aangeduid. De zeldzaamheid van een kaart binnen de set kan de waarde ervan beïnvloeden.

MTG duurste kaarten ter wereld
De duurste kaarten uit de Magic The Gathering reeks zijn de Alpha kaarten. Veel mensen denken dat ze deze kaarten in hun bezit hebben maar van deze kaarten zijn verschillende reprints uitgebracht. Kijk dus goed naar alle kenmerken van de kaart en wie weet hij jij wel 1 van de zeldzaamste MTG kaarten ter wereld!

Nu je een idee hebt van de factoren die de waarde van Magic kaarten bepalen, is het tijd om te kijken hoe je de waarde van jouw kaarten kunt bepalen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

  1. Gebruik een prijsgids: Er zijn verschillende online prijsgidsen beschikbaar die je kunnen helpen de waarde van jouw kaarten te bepalen. De bekendste prijsgidsen zijn TCGplayer, Cardmarket en Cardhoarder. Hier kun je opzoeken wat jouw kaarten waard zijn en zien welke conditie en editie van de kaart de prijs beïnvloeden.
  2. Check online verkoopsites: Een andere manier om de waarde van jouw kaarten te bepalen, is door te kijken wat vergelijkbare kaarten op online verkoopsites als eBay en Marktplaats opbrengen. Hier kun je zien watvergelijkbare kaarten in dezelfde conditie en editie worden aangeboden en voor welke prijs ze verkocht worden.
  3. Bezoek een lokale game store: Veel lokale game stores bieden ook de mogelijkheid om jouw kaarten te laten taxeren. Zo kun je een idee krijgen van de waarde van jouw kaarten en misschien zelfs direct verkopen aan de winkel.
  4. Raadpleeg andere Magic-spelers: Als je vrienden hebt die ook Magic spelen, kun je hen vragen naar hun mening over de waarde van jouw kaarten. Misschien hebben zij ervaring met het kopen en verkopen van Magic kaarten en kunnen ze je adviseren over wat je kunt vragen voor jouw kaarten.
  5. Houd rekening met de vraag en aanbod: Tot slot is het belangrijk om te begrijpen dat de waarde van Magic kaarten afhangt van vraag en aanbod. Als er veel vraag is naar een bepaalde kaart en weinig aanbod, kan de prijs hiervan stijgen. Andersom kan de prijs dalen als er veel aanbod is en weinig vraag.

Wil je echt zeker weten hoeveel jou MTG kaarten waard zijn? Dan is het raadzaam om je kaarten te laten keuren door een officieel grading bedrijf. 

De beste grading bedrijven  momenteel op de markt zijn PSA en Beckett. Deze bedrijven keuren jou kaarten op echtheid en de staat van de kaart. Hierdoor ben je zeker wat de waarde van jou kaart is. Sterker nog, door jou kaart te laten graden zal jou kaart alleen maar meer waard worden. Verzamelaars weten hierdoor namelijk dat ze een echte kaart in handen krijgen en wat de staat van de kaart is.

Beide bedrijven zitten gevestigd in Amerika. Ook in Europa zit een bedrijf dat gespecialiseerd is in het graden van kaarten genaamd AP Grading dat gevestigd is in Duitsland.

Met de kortingscode Dracoon krijg je daar ook nog eens 10% korting op je bestelling. AP Grading is de nummer 1 van Europa – Dracoon

Nu je weet hoe je de waarde van jouw Magic kaarten kunt bepalen, is het belangrijk om te onthouden dat de waarde van Magic kaarten kan fluctueren. De vraag naar bepaalde kaarten kan veranderen en nieuwe sets kunnen nieuwe kaarten introduceren die de waarde van bestaande kaarten beïnvloeden. Het is dus aan te raden om regelmatig de waarde van jouw kaarten te controleren en te kijken of het de moeite waard is om bepaalde kaarten te verkopen of juist te kopen.

Als je van plan bent om jouw Magic kaarten te verkopen, is het ook belangrijk om te weten waar je deze het beste kunt verkopen. Naast de eerder genoemde online verkoopsites en lokale game stores, zijn er ook speciale Magic-gerelateerde verkoopsites zoals Card Kingdom en Star City Games. Deze sites zijn gespecialiseerd in Magic kaarten en kunnen een goede optie zijn als je op zoek bent naar een specifieke kaart.

In conclusie is het bepalen van de waarde van jouw Magic kaarten geen exacte wetenschap. Er zijn verschillende factoren die de waarde bepalen en deze factoren kunnen veranderen naarmate de vraag en aanbod fluctueren. Toch zijn er verschillende manieren om de waarde van jouw kaarten te bepalen en is het de moeite waard om af en toe de waarde van jouw verzameling te controleren. Op deze manier kun je mogelijk waardevolle kaarten ontdekken en deze verkopen voor een mooie prijs.

Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.