Wat kunnen we verwachten van de japanse Pokémon 151 set?

Wat kunnen we verwachten van de japanse Pokémon 151 set?
Wat kunnen we verwachten van de japanse Pokémon 151 set? De Japanse Pokémon 151 set komt eraan en de release staat gepland op 16 juni in Japan. Maar wat kunnen we precies verwachten van deze set? Hoeveel kaarten zullen erin zitten en welke kaarten zullen er voorkomen? In deze blog leggen we het allemaal uit.

De Strength Expansion Pack: Pokémon Card 151 is een subset met meer dan 165 kaarten die op 16 juni 2023 in Japan zal worden uitgebracht. Lokale releases in Taiwan en Hong Kong volgen op 30 juni 2023. Deze subset bevat alleen Pokémon van de eerste generatie, in tegenstelling tot de meeste uitbreidingen. De Pokémon-kaarten in deze subset zijn gerangschikt volgens de Nationale Pokédex-nummers, in plaats van gegroepeerd te zijn op basis van hun type. Sommige Pokémon-kaarten in deze subset zijn ook Pokémon ex-kaarten.

Gewone en ongewone kaarten in deze subset hebben Mirror Holofoil-varianten met een patroon van een Pokébal. Elke boosterpack bevat zeven kaarten, waarvan er twee gegarandeerd Holofoil zijn.

Deze subset is opmerkelijk omdat het de eerste Kadabra-kaart introduceert sinds de release van Kadabra uit Skyridge in 2003, bijna twintig jaar geleden. Pokémon Card 151 (Japans: 強化拡張パック ポケモンカード151イチゴーイチ Strength Expansion Pack: Pokémon Card 151) is de naam van de tweede Japanse subset die werd uitgebracht tijdens het Scarlet & Violet Era van het Pokémon Trading Card Game. Deze subset richt zich alleen op de eerste 151 Pokémon die ooit geïntroduceerd zijn, namelijk de Pokémon van de eerste generatie. De set werd onthuld tijdens het Pokemon Champions League 2023-toernooi in Japan en richt zich op de originele 151 Pokémon, inclusief de eerste Kadabra-kaart sinds Skyridge!

De Abra, Kadabra en Alakazam-lijn worden geïllustreerd door de legendarische Mitsuhiro Arita, met een mogelijke Arita geïllustreerde Art Rare evolutielijn waar geruchten over gaan, net zoals we hebben gezien met Gardevoir en de Paldean-starters in recente sets. Bulbasaur, Charmander en Squirtle, samen met Pikachu, zijn ook onthuld, met artwork die lijkt op hun originele base set printkaarten en setnummers die overeenkomen met hun Pokedex-ingangen.

Een prachtige Mew EX-kaart is onthuld, samen met een supporterkaart van Giovanni, en het is zeer waarschijnlijk dat we speciale Art Rare-versies van deze kaarten zullen zien. Hopelijk zullen we meer originele gymleiders en personages in de set zien als supporters. Er zullen ook twee nieuwe Pokemon 151-sets beschikbaar zijn, waaronder omkeerbaar holo promo-kaarten van Bulbasaur, Charmander en Squirtle, vijf Pokemon 151 booster packs, een poster en twee verschillende ontwerpen voor kaartmappen.

Er is ook een speciale binder beschikbaar met genummerde pagina’s en een index voor de set. Pokémon Card 151 zal 12 Pokémon ex-kaarten bevatten: Venusaur ex, Charizard ex, Blastoise ex, Arbok ex, Ninetales ex, Wigglytuff ex, Alakazam ex, Golem ex, Kangaskhan ex, Jynx ex (een Water-type), Zapdos ex en Mew ex. De set zal in totaal 165 kaarten bevatten, exclusief geheime zeldzame kaarten, dus de Trainer-kaarten, Energy-kaarten en geheime zeldzame kaarten zijn nog niet onthuld.

Zoals eerder vermeld, worden er op 16 juni ook twee Pokemon Card 151 File Sets uitgebracht, samen met de set. Eén set heeft een ontwerp van een Pokébal en de andere set heeft artwork van Venusaur, Charizard en Blastoise. Ze zullen elk 2.200 yen kosten en worden geleverd met omkeerbaar holo promo-kaarten van Bulbasaur, Charmander en Squirtle, vijf booster packs van de set, een catalogusposter en een kaartmap.

De promo-kaarten in de File Sets verschillen van de kaarten in de set zelf. De omkeerbare holokaarten hebben het glinsterende uiterlijk van de Pokéball die we recentelijk hebben gezien in Japanse sets.

Naast de kaarten worden er ook verschillende Pokemon 151-merchandise onthuld, waaronder deck sleeves, deck boxes, playmats en een triple display frame. Er zal ook een speciale binder beschikbaar zijn met genummerde pagina’s en een index voor de set.

Tot slot!

Met de release van de Japanse Pokémon 151 set op 16 juni 2023 belooft het een spannende toevoeging te zijn aan de verzameling van elke Pokémon-liefhebber. Met zijn focus op de originele 151 Pokémon en de langverwachte terugkeer van de Kadabra-kaart, zal deze set zeker veel interesse en opwinding genereren. Houd de releasedatum in de gaten en mis deze kans niet om je collectie uit te breiden met deze nostalgische en krachtige Pokémon-kaarten!

Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.