Hoeveel zijn mijn Yu-Gi-Oh! Kaarten nou eigenlijk waard?

Yu-Gi-Oh! kaarten waarde

Één van de meest populaire trading card games in Nederland is Yu-Gi-Oh! de kaarten worden voornamelijk door mensen die het spel spelen verzameld maar er zijn ook verzamelaars die de unieke kaarten zoals Blue Eyes White Dragon en de Magician Girl of juist de complete sets verzamelen. De kaarten worden ontwikkeld door een succesvolle Japanse mediafranchise genaamd Konami. De trading card game werd in 1996 geïntroduceerd en wordt tot op de dag van vandaag door veel mensen gespeeld over heel de wereld. De kaart waardes zijn niet zoveel waard als bijvoorbeeld Pokémon of Magic the Gathering. Toch zitten er enkele waardevolle tussen zoals de First Edition Holo versies van Exodia the Forbidden One, Dark Magician of Blue Eyes White Dragon, de prijzen kunnen al snel oplopen in de enkele duizenden Euro’s. Benieuwd naar de waarde van jouw kaarten, bekijk dan eens de website van cardmarket.

Zoals mijn oma altijd zei; ‘Wie wat bewaart, die heeft wat’ klopt als een bus in veel gevallen binnen de trading card game wereld. Zeker als je producten koopt die veel mensen verzamelen, ze vervolgens lang en veilig zodat ze niet kunnen beschadigen bewaard, en dan uiteindelijk verkoopt, kun je behoorlijk wat geld verdienen. Veel mensen weten nu onderhand wel uit eigen ervaring dat Pokémon kaarten en ook oude LEGO sets veel geld kunnen opleveren. Een categorie die we hier makkelijk aan kunnen toevoegen zijn Yu-Gi-Oh kaarten.

 

AP Grading ultrasonic welding

Hoe word de staat van je Yu-Gi-Oh! kaarten bepaald?

Dit is zoals experts zeggen een van de belangrijkste aspecten voor het bepalen van de waarde van de Yu-Gi-Oh! kaarten. Een trading card in gem mint (hoogste kwaliteit) kan namelijk honderden euro’s meer waard zijn dan dezelfde trading card in PTF (Poor to Fair) staat. Er zijn ook grading bedrijven op de markt waar AP Grading er één van is. Voor meer informatie hier over ga naar de AP Grading pagina. Een expert geeft daar doormiddel van apparatuur een cijfer aan je trading card en stopt deze vervolgens in een veilige case. Dus haal je oude Yu-Gi-Oh! van zolder en bepaal één voor één de staat van je kaart. Er zijn 10 soorten staten voor je trading cards. Hieronder hebben wij de lijst met namen die afkomstig zijn van AP Grading:

  • 10: Gem Mint
  • 9: Mint
  • 8: Near Mint-Mint
  • 7: Near Mint
  • 6: Excellent-Mint
  • 5: Excellent
  • 4: Very Good – Excellent
  • 3: Very Good
  • 2: Good
  • 1: Poor to Fair

 

Hoe hoger het cijfer, hoe beter de kwaliteit van je trading card is. De laagste staat is dus een Heavy Played, en de Gem Mint is de hoogst mogelijke staat. Tussen de hoogste en laagste verschillen de prijzen enorm op de markt.

 

Yu-Gi-Oh! Kaarten waarde

 

 

Een speciale Yu-Gi-Oh! kaart is een klein fortuin waard!

Dit is een uitzonderlijk verhaal maar wel een mooi verhaal, er is namelijk een zeer speciale kaart in een Japanse winkel aangeboden. De kaart, die hierboven staat afgebeeld, stamt uit 1999 en werd destijds alleen uitgegeven als prijs tijdens de Asian Championship Series. Het is daardoor een oude Yu-Gi-Oh! kaart in goede staat en daarbij zeer zeldzaam omdat er maar weinig van zijn.
Benieuwd naar de vraagprijs voor deze trading card? 45.000.000 Japanse Yen. Oftewel, ruim € 330.000 euro. Nu is de kans heel klein dat je zo’n kaart op zolder hebt liggen met een laag stof, maar ook andere kaarten kunnen je een klein fortuin opleveren zolang de staat maar mint is en de vraag naar de kaart groot is.

 

 

Yu-Gi-Oh! Trading Cards

De Yu-Gi-Oh! kaart die de laatste tijd het meeste geld op bijvoorbeeld eBay opleverde is de Blue-Eyes White Dragon-kaart. Hij werd voor bijna $50.000 dollar verkocht. Maar ook hierbij is de kans dat je deze met een laag stof op zolder hebt liggen is heel klein. Hij werd namelijk in 2000 als promokaart weggegeven tijdens de jaarlijkse Jump Festa, een evenement dat in Tokio wordt gehouden. De eerste Westerse kaart die op eBay voor een flink bedrag is verkocht, is de onderstaande Blue Eyes White Dragon-kaart uit 2002. Voor deze kaart, die in perfecte staat verkeerde, werd maar liefst $1300 dollar afgetikt.

 

Yu-Gi-Oh! Kaarten waarde - Blue Eyes White Dragon

 

Nu lijken dit succesverhalen uit de Verenigde Staten te zijn. Gelukkig blijkt ook een verkoper uit Nederland succes te hebben gehad met het verkopen van Yu-Gi-Oh! kaarten. Voor bijna 1000 dollar ging zijn Gaia The Dragon Champion Legend Of Blue Eyes kaart over naar een nieuwe verkoper. Een bedrag waar je heel wat leuke dingen van kunt doen. Dus mocht je vroeger Yu-Gi-Oh! hebben gespeeld en je kaarten op een nette manier hebben bewaard, dan is er dus een kans dat je daar wat geld mee in het laatje kunt brengen. En als je toch op zolder bent: je speelgoed of Pokémon kaarten kan ook voor een mooi bedrag verkocht worden.

Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.