AP Grading

Alpha Professional Grading is in Europa de grootste aanbieder voor het laten graden van je ruilkaarten. Het laten graden van je kaarten kan de waarde enorm laten stijgen mede doordat de conditie van de kaarten hoog blijft door de verzegelde beschermhoes.

Kaarten laten graden

Wat tof dat je hier op onze Grading pagina bent beland! Dit betekend dit je interesse hebt om jou kaart te laten graden. Wij snappen dat dit spannend is want je moet je kaart uit handen geven aan iemand de je niet kent. We proberen je te overtuigen waarom AP Grading het geschikte bedrijf is om je kaart te laten graden. Scroll naar beneden voor meer informatie of navigeer via de onderstaande knoppen.

AP Grading pokémon grading

€19,90 Incl. BTW

Stappenplan

TCG mogelijkheden:

  • Pokémon
  • Yu-Gi-Oh!
  • Magic the Gathering
  • Sport kaarten
  • Flesh and Blood
  • One Piece Card Game
  • Dragon Ball Super
  • Star Wars
  • Digimon Card Game
  • En alle andere TCG’s

De kwaliteitszegel voor je kaarten

Kaarten die bij AP Grading zijn gegrade, kunnen bij verkoop een aanzienlijk hogere verkoopprijs opleveren. De verzegelde beschermhoes zorgt er namelijk voor dat de conditie van de kaart en daarmee de waarde behouden blijft.

Of je nu je Pokémon-, Magic– of Yu-Gi-Oh! kaarten wilt laten graden dan kan dat bij AP Grading. Ze bieden met hun onafhankelijke beoordeling van het hoogste niveau een wereldwijd erkend resultaat. Daarom maken ze ook gebruik van ultrasone technologie met de hoogste kwaliteit en maximale kwaliteitsnormen.

Met de code “dracoon10″ kan je ook zelf je kaarten verzenden. De prijs zal waarschijnlijk hoger liggen en denk eraan dat u maar tot een max van €500,- uw kaarten kunt verzekeren tenzij u het via een bedrijf verstuurd.

Wat AP Grading onderscheidt:

Wat is Grading?

Grading is de objectieve beoordeling van de staat en waarde van je ruilkaarten door professionele en ervaren inspecteurs. Als je bijvoorbeeld wilt weten welke Pokémon-kaarten waardevol zijn en je Pokémon-kaarten wilt laten graden, kan je contact met ons opnemen.

Met behulp van hun getrainde oog, alsmede de modernste technologie en speciaal ontwikkelde microscopen, zullen zij de echtheid en de kwaliteitsklasse van je kaarten vast stellen. Aan het einde van het proces worden je kaarten verzegeld in beveiligde hoezen om ervoor te zorgen dat ze lang goed blijven.

Pokemon cards grading

Na Yu-Gi-Oh, sport- of natuurlijk Magic, is het voor liefhebbers bijzonder gebruikelijk om hun Pokémon kaarten te laten graden. Want de kleine monsters zijn niet alleen populair bij kinderen maar ook steeds meer volwassenen raken gecharmeerd van het spel en besluiten hun Pokemon cards grading te laten taxeren. Met veel geluk kan de waarde van een Pokémon kaart gemakkelijk gelijk zijn aan die van een nieuwe auto of zelfs een appartement!

Wat bepaald de waarde van een kaart?

Hoe veel zijn Pokémon kaarten waard? Hoeveel zou je krijgen als je je Yu-Gi-Oh kaarten te koop aanbiedt? Als jij je deze vragen stelt, wil je er wel voor zorgen dat de waarde van je kaarten correct wordt bepaald. Vanwege de wereldwijde handel in verzamelkaarten heeft AP Grading internationaal erkende procedures ontwikkeld voor het beoordelen van de conditie van verzamelkaarten.

De waarderings schaal

De waardering van ruilkaarten moet op een strikt objectieve en neutrale manier worden uitgevoerd. Of je nu je Pokémon kaarten of van een andere trading card game wilt laten graderen, AP Grading biedt het hoogste kwaliteitsniveau voor het gradingproces van uw trading cards. Voor een geslaagde beoordeling vertrouwen ze zowel op de nieuwste technologie als op het menselijk oog. Door deze combinatie garanderen ze je een perfect uitgevoerd grading proces.
AP Grading scale

De Grading Procedure

Stap 1: Ontvangst van de ruilkaarten

De inhoud van de zending wordt gecontroleerd en vergeleken met de gegevens uit de bestelling. Wij worden vervolgens per e-mail op de hoogte gebracht dat je kaarten zijn ontvangen.

Stap 2: Pre-grading

Eerst worden de ruilkaarten voorzichtig uit de verpakking gehaald. Ze worden met de grootste voorzichtigheid behandeld. Vervolgens wordt de pre-grading uitgevoerd. Tijdens dit proces worden kreuken, drukfouten en andere met het blote oog zichtbare beschadigingen opgespoord en geregistreerd.

AP Grading centering

Stap 3: Centering

De zijranden van de kaarten worden nauwkeurig gemeten om de centreringsgraad van de kaart te bepalen.

Stap 4: Forensisch onderzoek / Speciaal gereedschap

Een forensisch analyse apparaat wordt dan gebruikt om de verzamelkaart te controleren op bijzonder fijne krasjes en andere mogelijke oneffenheden. Dit zorgt ervoor dat zelfs de kleinste haarscheurtjes worden opgespoord. Het laatste controle proces, met speciale instrumenten van forensics, garandeert de zeer hoge kwaliteit grading.

Stap 5: Verzegelen

Na het controleren worden de kaarten verzegeld in de speciale, beveiligde  case. Door gebruik te maken van een ultramodern ultrasoon lasapparaat zorgen we voor een verzegeling.

Stap 6: Verzending

De kaarten worden veilig verpakt en met verzekerde verzending terug verzonden. Tegelijkertijd ontvangen wij  een e-mail om op de hoogste gesteld te worden van de zending, inclusief het zendingsnummer en een link om de zending te volgen.

AP Grading ultrasonic welding
Zoeken

Ben je toevallig opzoek naar iets specifieks? Typ je zoekterm dan in de onderstaande zoekbalk.